Uus NY üürikontrolli arve tõrjuks väikesed üürileandjad välja

Albany sotsialistlikult meelestatud seadusandjad ei loobu enne, kui viivad pankrotti kõik New Yorgi korterelamuomanikud – ja muudavad eluasemekriisi veelgi hullemaks.

Praegu seadusandlikus kogus olev eelnõu, mis on varjatult maskeeritud väljatõstmise vältimise meetmena, kehtestaks esimest korda turuhinnaga hoonete üürikontrolli.

Põlvkondi vana poliitika ümberpööramine tõrjuks väikesed, immigrantidest ja vähemusrühmadest pärit üürileandjad äritegevusest välja ning jätaks nende hooned hästi toimetavate kinnisvarafirmade meelevalda, lootes need uueks ehitamiseks lammutada.

“See seaduseelnõu on universaalne üürikontroll,” hoiatas Sharon Redhead, kelle perekond emigreerus Kariibi mere piirkonnast Grenadast ja kellele kuulub viis väikest hoonet Brooklynis Brownsville’is ja East Flatbushis. “Sponsorid ei usu vabasse ettevõtlusesse.”

“Kui see eelnõu vastu võetakse, peavad paljud väikesed eluasemepakkujad müüma,” ütles Cynthia Brooks, kellele kuulub Brownsville’is Strauss Street 2181 kahekorruseline neljapere telliskivimaja.

“Te peate oma hoonet kontrollima,” ütles ta, kuid ta pole kindel, et see on võimalik, kui seadus ei luba tal võtta hoone haldamiseks piisavalt üüri. “Minu nimi on aktil, aga kas ma olen tegelik omanik või mitte?”

Omanikud olid juba vaevlemas petturliku nimega 2019. aasta eluaseme stabiilsuse ja üürnike kaitse seaduse pärast, mis piiras tõsiselt nende õigust tõsta üüri, et maksta remondi eest Big Apple’i 2,4 miljonis üürisummaga stabiliseeritud ja üürikontrolliga üksuses.

“See arve on universaalne üürikontroll,” hoiatas Punapea, keda näeb siin oma hoone fuajees.
Stephen Yang

See äratus muutis paljud korterid elamiseks kõlbmatuks ja jättis paljud tühjaks.

2021. aasta seisuga teatas linna elamute säilitamise ja arendamise osakond ligikaudu 43 000 vabast üürist stabiliseeritud korterist.

Neist 29 000 olid “renoveerimisel või ootasid seda”. Kuid teadmata arv ülejäänud 14 000-st arvati olevat külmutatud, kuna üürileandjad ei saanud 2019. aasta seadusega kehtestatud üüritõusu piirangute tõttu endale lubada nende parandamist.

Järgmisena riigiassamblees ja osariigi senatis on sama võltsitud nimega Hea põhjuse väljatõstmise seaduseelnõu. Kuna väljatõstmisega pole midagi pistmist, on see Trooja hobune, kes kehtestas esimest korda linna 1,4 miljoni turuhinnaga korteri üürikontrolli.

Vastik arve piiraks turuhinnaga ühikute üüritõusu 3% või 1,5% tarbijahinnaindeksist, olenevalt sellest, kumb on kõrgem.


Cynthia Brooks
“Kui see eelnõu vastu võetakse, peavad paljud väikesed eluasemepakkujad müüma,” ütles Cynthia Brooks, kellele see neljapereelamu Brownsville’is kuulub.
Stephen Yang

Üürnikud võivad vaidlustada isegi need väikesed suurendamised kurikuulsalt üürileandjaid vihkavas elamukohtus.

Vahepeal ei läheks üürileandjate väljakutsed tõenäoliselt kuhugi. Osariigil on absoluutne seaduslik võim, New Yorgi põhiseadus, reguleerida eluasemeid, sealhulgas turuhinnaga kortereid.

Seni on New Yorgi osariigis – valdav enamus neist Big Apple’is – kehtinud üüritõusupiirangud ainult stabiliseeritud üüri ja üürikontrolliga korterite suhtes.

Koalitsioon nimega Homeowners for a Affordable New York, kuhu kuuluvad New Yorgi kinnisvaraamet ja üürileandjate eestkosterühmad, nimetab eelnõu täpselt vasakäärmuslaste sotsialistide ideoloogiliselt juhitud püüdluseks, mis ei aita lahendada eluasemete pakkumise nappust. tegelikult muudaks korteri leidmise uute üürnike jaoks keerulisemaks ja võimatult kulukaks.

Kehtiva seaduse kohaselt võib üürileandja keelduda üürilepingu pikendamisest, teatades sellest ette 30–90 päeva. Kuid GCE nõuab, et nad pakuksid uusi üürilepinguid, kui vanad aeguvad, olenemata asjaoludest, näiteks sellest, kas üürnik ohustas naabreid.


Cynthia Brooksi hoone Brooklynis Brownsville'is
Brooks küsis, et kui ta ei saa määrata üürihindu, mis on mõistlikud tema kuludega, siis “Kas ma olen tegelik omanik või mitte?”
Stephen Yang

“Arve nimi on eksitav,” ütles Brooklyni majaomanik Redhead. “Üürilepingu lõppemine ei ole väljatõstmine, vaid lihtsalt lepingu lõppemine.”

Paljude katastroofilisemate sätete hulgas lõpetaks GCE teatud vabade, stabiliseeritud korterite pikaajalise seadusliku ülemineku turuhinnaga üüridele.

See vähendaks üüritõusu, mida üürileandjad saavad taotleda, kui nad teevad üürnike huvides parendusi, 6 protsendilt 2 protsendile.

Tervitage rohkem katkiseid boilereid ja vigaseid juhtmeid!

Kolmanda põlvkonna Hiinalinna kinnisvaraomanik Jan Lee, kellele kuulub Mott Street, ütles ajalehele The Post: “GCE taga olevad inimesed ei ole huvitatud bilansi teisest küljest, nagu kinnisvaramaksud ja kindlustus.”


Valentina Gojcaj
Valentina Gojcaj, kelle albaanlaste perekond tuli Ameerikasse endise Jugoslaavia kaudu, omab Bronxi põhjaosas kahte väikest hoonet ja ütles, et arve teeb talle haiget.
Stephen Yang

Punapea nõustus. “Suurim üüritõusu tõukejõud on kinnisvaramaksud,” ütles ta. “Meie maksud on tõusnud, et tasuda seadusandjate 30% palgatõusu.”

Tema korterid sisaldavad nii stabiliseeritud kui ka turuhinnaga kortereid.

“Üürime võimaluse korral turuhinnast madalamal,” lisas Redhead. “Aga kui linn tõstab minu kinnisvaramakse kahe aasta jooksul 75%, peame tõstma üüri.”

Valentina Gojcaj, kelle albaanlaste perekond tuli Ameerikasse endise Jugoslaavia kaudu, omab Bronxi põhjaosas kahte väikest hoonet ja ütles, et arve teeb talle haiget.

Tema kaheksast korterist koosneval kinnistul aadressil 2526 Holland Avenue Allertoni naabruses on üür umbes 130 000 dollarit aastas. Tema kinnisvaramaks on üle 60 000 dollari. Ja Gojcaj muud kulud kasvavad hüppeliselt.


New Yorgi kuberner Kathy Hochul
Kuberner Hochul ei ole veel hea põhjuse väljatõstmise eelnõu heaks kiitnud, kuid väikesed üürileandjad kardavad, et ta seda teeb.
Getty Images

Kütteõli maksis 2020. aastal 1,10 dollarit galloni kohta, ütles ta. Talvel tõusis see 6 dollarini. Gojcaj ostab 9000 gallonit aastas.

“Tänu naeruväärsele viisile, kuidas linn makse määrab,” on hoone “veealune” – see on tähtaeg kinnistutele, mille võlg ja/või tegevuskulud ületavad tulu,” ütles ta The Postile.

GCE-l on piisavalt tuge, et kinnisvaratööstus värisema panna. Ka raekoda peaks värisema, sest kinnisvaraga seotud maksud pumpavad linnakassasse rohkem tainast kui Wall Street.

Eelnõul on 54 kaastoetajat 150-liikmelises assamblees ja 22 kaastoetajat 63-kohalises osariigi senatis. Assamblee sponsor on Pamela Hunter (D-Syracuse) ja senati sponsor on isehakanud “demokraatlik sotsialist” Julia Salazar (D-Brooklyn).


Valentina Gojcaj
Gojcaj ütles, et ta peab oma kulude tasakaalustamiseks määrama üüri. Kütteõli maksis 2020. aastal 1,10 dollarit galloni kohta, ütles ta. Talvel tõusis see 6 dollarini.
Stephen Yang

Vasakpoolne õigusabiühing ja sotsialismile orienteeritud organisatsioonid nimetavad meedet “prioriteediks”.

Nende vastu on sihikindel koalitsioon Homeowners for a Affordable New York, kuhu kuuluvad New Yorgi kinnisvaraamet ja üürileandjate eestkosterühmad, kes mõistavad, mis on kaalul.

Kuigi kuberner Kathy Hochul ei ole seaduseelnõu – vähemalt mitte veel – kinnitanud, irvitas üks palju reisinud Albany sisering: „Vasakpoolsed alandasid teda, lükates tagasi tema apellatsioonikohtu valiku kõrgeima kohtuniku kohale. [Hector LaSalle]. Nüüd sügelevad neid kuhjaga. Kui ta koostab GCE-l, teeb see temast igaveseks nende kuuleka puudli.

Read original article here

The post Uus NY üürikontrolli arve tõrjuks väikesed üürileandjad välja appeared first on ArtMusem.



source https://artmusem.com/uus-ny-uurikontrolli-arve-torjuks-vaikesed-uurileandjad-valja/

Comments

Popular posts from this blog

Näotuvastus laiendab oma valvsat pilku, kuid kannatab märkimisväärsete tõrgete all

NYC linnamaja, millel on teadaolevad sidemed Elia Kazaniga, küsib 6,49 miljonit dollarit

Chicago uus linnapea Brandon Johnson on äritegevusele juba halb