Türgi tappis Süüria operatsioonis ISIS-e juhi, teatas Erdoğan, et Türgi riiklik luureorganisatsioon tappis Süürias ISISe juhi – president Erdoğan



CNN

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan väitis pühapäeval, et riigi luurejõud tapsid Süürias ISISe juhi, kui too lubas jätkata riigi võitlust terrorismiga.

Erdoğan ütles saates, et Türgi riiklik luureorganisatsioon on Abu al-Hussein al-Husseini Al-Qurshi nime all tuntud meest “pikka aega” jälginud.

“See isik neutraliseeriti MIT (Türgi riikliku luureorganisatsiooni) eile Süürias läbi viidud operatsioonis,” ütles ta. “Nüüdsest jätkame võitlust terroriorganisatsioonide vastu diskrimineerimata.”

Ta lisas, et Türgi võitlus terrorismiga aitab kaasa Euroopa julgeolekule, väites, et Euroopa “ei ole sellest teadlik või ei taha sellest teadlik olla”.

Al-Qurshi nimetati ISIS-e juhiks pärast oma eelkäija Abu al-Hasan al-Hashmi al-Qurayshi surma, kelle Süürias Vaba Süüria Armee tappis mullu oktoobris.

Al-Qurshi kohta teati vähe, kuid tema ametisse nimetamise ajal kirjeldas ISIS teda kui “vana võitlejat”.

Erdoğani teade tuli pärast hiljutist haiguse tõttu avalikkuse tähelepanu alt eemalolekut.

Meedia teated spekuleerisid, et tema tervis halvenes vaid kaks nädalat enne üliolulisi valimisi.

Spekulatsioonid järgnesid teisipäeval antud teleintervjuule, mis katkestati pärast seda, kui Erdoğan keset küsimust toolilt lahkus, enne kui ta naasis selgitama, et tal on “tõsine kõhugripp”.

Arstid soovitasid Erdoğanil pärast teisipäevast intsidenti kodus puhata ja ta jättis ära mitmed avalikud üritused.

Türgi valitsus lükkas neljapäeval tagasi tema tervist puudutavad uudised kui “alusetud väited”. Ta ilmus videolingil samal päeval Akkuya tuumaelektrijaama avamisel.

Erdoğan naasis laupäeval esimest korda kolme päeva jooksul avalikkusele lavale Istanbulis toimunud lennufestivalil, kus ta kogus oma toetajaid, püüdes pikendada oma 20-aastast võimuperioodi.

Türgi läheb valima 14. mail, vaid kolm kuud pärast laastavat maavärinat ning keset hüppeliselt kasvavat inflatsiooni ja valuutakriisi, mis eelmisel aastal kahandas liiri väärtust dollari suhtes ligi 30%.

Read original article here

The post Türgi tappis Süüria operatsioonis ISIS-e juhi, teatas Erdoğan, et Türgi riiklik luureorganisatsioon tappis Süürias ISISe juhi – president Erdoğan appeared first on ArtMusem.



source https://artmusem.com/turgi-tappis-suuria-operatsioonis-isis-e-juhi-teatas-erdogan-et-turgi-riiklik-luureorganisatsioon-tappis-suurias-isise-juhi-president-erdogan/

Comments

Popular posts from this blog

Näotuvastus laiendab oma valvsat pilku, kuid kannatab märkimisväärsete tõrgete all

NYC linnamaja, millel on teadaolevad sidemed Elia Kazaniga, küsib 6,49 miljonit dollarit

Chicago uus linnapea Brandon Johnson on äritegevusele juba halb