Kuidas on tennist mõjutanud Venemaa sissetung Ukrainasse



CNN

Iga spordiala Euroopas – alates jalgpall vehklema UFC – on pidanud maadlema väljalangemisega Venemaa sissetung Ukrainasse ja tennis ei ole erand.

Alates sõja algusest on Venemaa ja Valgevene mängijad jätkanud turniiridel ja suurslämmidel mängimist, kuid peavad seda tegema neutraalsetena, ilma oma lippu või riiki näitamata.

Ainus erand on olnud Wimbledonmillega keelati eelmisel aastal nende kahe riigi mängijad – kuigi ATP ja WTA Tours vastasid turniirilt edetabelipunktide äravõtmisega.

Nii meeste kui ka naiste ringreiside juhtorganid ütles et nad on vastu mängijate “diskrimineerimisele” rahvuse alusel.

Wimbledon, mis eitatud on sellest ajast peale öelnud, et selle keeld oli diskrimineeriv see võtab vastu kandeid venelastelt ja valgevenelastelt sel aastal seni, kuni mängijad võistlevad neutraalsetena ega avalda sõjale toetust.

Mängijad, kes saavad raha Venemaa või Valgevene riikidest, ei tohi samuti võistelda, sealhulgas need, kes saavad sponsorlust nende riikide hallatavatelt või kontrollitavatelt ettevõtetelt.

Aprillis teatasid Wimbledoni korraldajad, et katavad kogu muruhooaja jooksul kõikidele põhiturniirile ja Ukrainast pärit kvalifitseeruvatele mängijatele kahe toa kulud – seda sammu kiitis Venemaa mängija. Daria Kasatkina.

“[Ukrainian players] ei saa koju tagasi minna, nad peavad olema kogu aeg teel ja nad peavad kogu aeg majutuse eest maksma, nii et ma arvan, et sellel on palju mõtet,” ütles Kasatkina BBC teatel.

Mõne Ukraina mängija jaoks on pettumust valmistanud Venemaa ja Valgevene vastastega kohtumine.

Maailma nr 39 Marta Kostjukkes on pärit Kiievist, ütles aasta alguses, et ei suru Venemaa ega Valgevene mängijatega kätt, kuni tema riigis käib sõda.

Teda vilistati Prantsusmaa lahtistel, kui ta keeldus valgevenelanna Aryna Sabalenkaga võrgus kohtumast, samal ajal mõistis Sabalenka vilistamise hukka ja ütles, et mõistab, miks Ukraina mängijad tema kätt ei suru.

“Sõjaolukorra kohta olen ma seda palju-mitu kordi öelnud, mitte keegi siin maailmas – Venemaa sportlased, Valgevene sportlased – ei toeta sõda, mitte keegi,” ütles Sabalenka pärast esimese ringi võitu Kostjuki vastu. „Kuidas me saame sõda toetada? Normaalsed inimesed ei toeta seda kunagi.”

Ka Ukraina mängija Lesia Tsurenko on keeldunud pärast matše Venemaa ja Valgevene vastastega kätt surumast.

Ta loobus märtsis Indian Wellsis peetud kolmandast voorust Sabalenka vastu “isiklikel põhjustel”, mis kutsus üles Ukraina mängijaid WTA Touril rohkem toetama.

“Ausalt öeldes austan Ukraina tüdrukuid nii väga, sest kui mu kodumaale maandus pomm või kui mu kodu häviks, siis ma ei tea, kas ma saaksin sellega hakkama,” ütles maailm nr 1. Iga Świątek varsti pärast seda, kui teatati Tsurenko turniirilt loobumisest, samal ajal kui Venemaa maailma edetabel Daniil Medvedev ütles, et „ta tunneb[s] vabandust kõigi Ukraina mängijate ja nende üle läbielatu pärast.

WTA Tour ütles toona, et see “on järjekindlalt kajastanud meie täielikku toetust Ukrainale ja mõistab karmilt hukka Venemaa valitsuse tegevused.”

Vladimirecis sündinud ja teismelisena Kiievisse kolinud Tsurenko rääkis pärast Prantsusmaa lahtiste esimese ringi võitu oma kurbusest sõja algusest peale.

“Eile maandus osa raketist 100 meetri kaugusel minu kodust,” ütles ta ajakirjanikele. „Teate, see võib mind õnnetuks teha ja ilmselt pole mu nägu just seetõttu üliõnnelik. Mitte sellepärast, et lähen riietusruumi ja levitan kellegi vastu vihkamist.

Tsurenko ilmus vihjab kommentaaridele Sabalenka esines märtsis Miami Openil, kus maailma number 2 ütles, et tal oli raske mõista “viha”, mida ta riietusruumis koges, keset pingelisi suhteid mõne mängijaga pärast Venemaa sissetungi.

Mitmed mängijad – sealhulgas Poola Świątek, Slovakkia Anna-Karolína Schmiedlová ja ukrainlanna Elina Svitolina – on turniiridel kandnud Ukraina sinist ja kollast värvi.

Svitolina, endine maailma edetabel ja Ukraina enim autasustatud mängija, annetas mais Rahvusvaheliselt Strasbourgilt saadud võidud oma koduriigi lastele antava humanitaarabi andmiseks ning osaleb ka Ukraina taastamise programmmillega kogutakse vahendeid sõjas kannatada saanud elamute taastamiseks.

28-aastane mees lõpetas mängimise vahetult pärast Venemaa sissetungi ja naasis tänavuse aasta alguses pärast esimese lapse sündi võistlustennisesse.

Küsimusele Kostjuki ja Sabalenka vahelise mängujärgse intsidendi kohta vastas Svitolina ajakirjanikele, et toimub “palju prügi”, mis tõmbab tähelepanu kõrvale “toimuva põhipunktist”.

Ta lisas: “Paljud ukrainlased vajavad abi ja tuge ning me keskendume nii paljudele asjadele, nagu tühjad sõnad, tühjad asjad, mis olukorda ei aita.”

Venemaa lippude ja sümboolika olemasolu tenniseturniiridel on tekitanud pingeid.

WTA hoiatas ametlikult Venemaa mängijat Anastasia Potapova Moskva Spartaki jalgpallisärgi kandmise eest enne tänavust Indian Wellsi matši, nimetades seda “ei ole vastuvõetav ega sobilik tegevus”.

Kaks kuud enne seda toimunud Australian Openil keelustasid korraldajad Venemaa ja Valgevene lipud Melbourne Parkis, kuna mõned fännid olid matšidel Venemaa lippu välja pannud.

Srdjan DjokovicAustraalia lahtiste meistri Novak Djokovici isa, sattus turniiril vaatluse alla, kui ta poseeris fotodel mehega, kes kandis särgil Z-sümbolit ja kandis Venemaa lippu president Vladimir Putini näoga.

Sümbolit “Z” peetakse toetuse märgiks Venemaale, sealhulgas selle sissetungi Ukrainasse. Seda on Ukrainas nähtud Venemaa varustusel ja riietel.

20-aastane Kostjuk on võib-olla kõige avameelsem mängija Venemaa sissetungi kohta tema riiki. Eelmisel aastal ta rääkis CNN Sportile et Venemaa ja Valgevene mängijatel on kohustus võtta seisukoht sõja vastu.

“Igaüks saab teha valiku,” ütles Kostjuk. “Seal on hulk tennisemängijaid, kellel on ressursse, et oma pere riigist ära kolida [Russia]. Ja ometi nad ei tee seda. Miks? Ma ei tea.”

Read original article here

The post Kuidas on tennist mõjutanud Venemaa sissetung Ukrainasse appeared first on ArtMusem.



source https://artmusem.com/kuidas-on-tennist-mojutanud-venemaa-sissetung-ukrainasse/

Comments

Popular posts from this blog

Näotuvastus laiendab oma valvsat pilku, kuid kannatab märkimisväärsete tõrgete all

NYC linnamaja, millel on teadaolevad sidemed Elia Kazaniga, küsib 6,49 miljonit dollarit

Chicago uus linnapea Brandon Johnson on äritegevusele juba halb