Novak Djokovic: Kosovo olümpiakomitee nõuab pärast Prantsusmaa lahtiste sõnumit tennisetähe vastu distsiplinaarmeetmeid



CNN

Kosovo Olümpiakomitee (KOC) on kutsunud üles Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) ja Rahvusvahelise Tennis Föderatsioon (ITF) võtab Serbia tennisisti Novak Djokovici vastu distsiplinaarkaristuse.

Esmaspäeval jättis Djokovic Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel telekaamera objektiivi poliitilise sõnumi vastuseks vägivaldsetele kokkupõrgetele Kosovos, kirjutades: „Kosovo on [heart symbol] Serbiast. Peatage vägivald” serbia keeles.

KOC presidendi Ismet Krasniqi kirjutatud ja ROK-ile adresseeritud kirjas ütles KOC, et Djokovici sõnum rikub ROK-i harta poliitilise neutraalsuse aluspõhimõtet ja hõlmab järjekordset poliitilist avaldust spordis.

CNN pöördus kommentaari saamiseks Djokovici esinduse poole.

KOC väitis, et Djokovic “edendas taas Serbia natsionalistide propagandat ja kasutas selleks spordiplatvormi”, tõstes sellega “pingeid ja vägivalda kahe riigi, Kosovo ja Serbia vahel”.

Pinged on viimasel nädalal kasvanud Kosovos, mis kuulutas 2008. aastal iseseisvuse välja Serbiast. Esmaspäeval toimusid kokkupõrked meeleavaldajatega pärast seda, kui Põhja-Kosovos, mis on enamus Kosovo serblaste piirkonnas, asusid ametisse albaanlastest linnapead pärast aprillivalimisi, mida Kosovo serblased olid boikoteerinud. .

Djokovic täpsustas sel nädalal toimunud pressikonverentsil oma sõnumit serbia keeles, öeldes: “See on vähim, mida oleksin saanud teha. Tunnen vastutust avaliku elu tegelasena – pole vahet, mis valdkonnas – toetada.

„Eriti Kosovos sündinud mehe pojana tunnen vajadust toetada meie rahvast ja kogu Serbiat. Ma ei tea ja ma arvan, et paljud teised ei tea, mida tulevik Kosovole ja serblastele toob, kuid sellistes olukordades on vaja üles näidata toetust ja ühtsust.

Djokovici viide “tervele Serbiale” peegeldab Serbia valitsuse poliitikat, mis peab Kosovot endiselt oma territooriumi lahutamatuks osaks ega ole tunnustanud riigi iseseisvust.

Krasniqi hoiatas, et kui Djokovici vastu midagi ette ei võeta, loob see ohtliku pretsedendi, et sporti saab kasutada poliitiliste sõnumite platvormina.

Ta lisas: “Ma kutsun austusega üles, et ROK reageeriks oma raamistikus ja paluks ITF-l järgida olümpiahartaga reguleeritud põhimõtteid ja uurida seda küsimust, algatades sportlase suhtes distsiplinaarmenetluse.”

ITF-i pressiesindaja ütles CNN-ile saadetud avalduses: “Oleme saanud Kosovo Tenniseliidu kirja ja selle kinnitanud ning edastanud selle vastavale suure slämmi ametkonnale.

„Mängijate käitumisreegleid suure slämmi üritusel reguleerib suure slämmi reegliteraamat, mida haldab vastav korraldaja ja reguleeriv asutus. Selles pole sätet, mis keelaks poliitilised avaldused.

ROK ütles CNN-ile, et French Openit juhib asjakohane suure slämmi turniir ja neid juhivad nende reeglid.

“Ainult olümpiamängude ajal on mängijad ROK-i alluvuses,” öeldi.

Djokovic mängib Prantsusmaa lahtiste teises ringis kolmapäeval ungarlase Márton Fucsovicsi vastu.

Read original article here

The post Novak Djokovic: Kosovo olümpiakomitee nõuab pärast Prantsusmaa lahtiste sõnumit tennisetähe vastu distsiplinaarmeetmeid appeared first on ArtMusem.



source https://artmusem.com/novak-djokovic-kosovo-olumpiakomitee-nouab-parast-prantsusmaa-lahtiste-sonumit-tennisetahe-vastu-distsiplinaarmeetmeid/

Comments

Popular posts from this blog

Näotuvastus laiendab oma valvsat pilku, kuid kannatab märkimisväärsete tõrgete all

NYC linnamaja, millel on teadaolevad sidemed Elia Kazaniga, küsib 6,49 miljonit dollarit

Chicago uus linnapea Brandon Johnson on äritegevusele juba halb