Pea meeles migreeni kohta sest ekspert paljastab näpunäiteid kuidas leida leevendust kurnavast peavalust

Migreenihaigetele pole suured peavalud võõrad.

Migreeni algus võib olla valulik, desorienteeriv ja mõnikord isegi kurnav.

Riikliku migreeni ja peavalu teadlikkuse kuul rääkis Fox News Digital neuroloogi ja peavaluspetsialisti Lauren R. Natbonyga, MD, et murda mõned levinud müüdid ja väärarusaamad selle seisundi kohta.

PFIZER SNAGS FDA KINNITATUD MIGREENI NASALSPREID EELDATAVA SUVESE LÄBISTUSE KOHTA

Natbony, New Yorgi Integrative Headache Medicine’i asutaja ja meditsiinidirektor, kirjeldas, kuidas migreen peavalust erineb, kuna tegemist on “kurnava neuroloogilise haigusega, mida iseloomustavad korduvad tugeva peavalu episoodid”.

Mayo kliiniku andmetel on migreen seotud ka valgus- ja helitundlikkusega ning võib põhjustada iiveldust ja oksendamist.

Migreen on “kurnav neuroloogiline haigus, mida iseloomustavad korduvad tugeva peavalu episoodid”, ütles neuroloog ja peavaluspetsialist. (iStock)

2020. aasta rahvaloenduse andmetel kannatab USA-s migreeni käes umbes 31 miljonit täiskasvanut.

Migreeniuuringute sihtasutus teatas, et enam kui 90% migreeni põdevatest inimestest ei suuda rünnakute ajal normaalselt töötada ega funktsioneerida.

Migreenivalu mõjutab USA-s enam kui 37 miljonit inimest

Kolledži üliõpilane ja migreenihaige Paige Daufenbach jagas Fox News Digitaliga, et “halb” migreenihoog tekitab temas iiveldust, “puurivat” peavalu, aurat ning valgus- ja helitundlikkust.

MIGREEN VS. PEAVALU: KUIDAS ERINEB JA MILLAL ABI POTSIDA

“Halvemal juhul ei saa ma isegi voodist tõusta ja pean pikali heitma ilma tuledeta,” ütles ta.

Kuid mitte kõik migreenihood pole ühesugused, selgitas Natbony.

Migreeni sümptomiteks võivad olla valgus- ja helitundlikkus, aga ka iiveldus. Üks arst ütles, et iga patsiendi kogemus migreeniga on ainulaadne, mistõttu võib ravi erineda. (iStock)

“Iga minu migreeniga patsient on ainulaadne ja igaüks nõuab ainulaadset juhtimisplaani, ” ütles ta.

“Migreeniravi ei sobi kõigile.”

Migreeni ravimine

Natbony soovitas migreeni ennetamiseks “terviklik ravistrateegia”. See võib hõlmata elustiili muutmist, ennetavat ravi ja päästemeetmeid.

“Kõige tõhusama ravikombinatsiooni leidmine võib võtta aega, ” ütles ta. “Ma ütlen oma patsientidele, et peame jätkama erinevate strateegiate uurimist, nagu ravimid, elustiili muutused ja alternatiivsed ravimeetodid, kuni leiame, mis kõige paremini töötab.”

“Halvemal juhul ei saa ma isegi voodist tõusta ja pean pikali heitma ilma tuledeta.”

Elustiili muudatused võivad hõlmata regulaarset magamist, niisutamist vähemalt 64 untsi veega päevas, valgurikka eine või suupiste söömist iga kolme kuni nelja tunni järel ja 30-45 minutit kardiovaskulaarset treeningut vähemalt neli korda nädalas. ütles.

REM-UNE VÄIKSEM MIGREENIGA: UURING

Ennetav ravi on kohustuslik, kui peavalud tekivad kuuel või enamal päeval kuus või on “kurnavad”, ütles neuroloog.

“Ennetava ravi eesmärk on vähendada migreenihoogude sagedust ja raskust,” selgitas ta.

Nõelravi on migreenihaigete ennetav raviviis. (iStock)

“Ennetavad ravimeetodid hõlmavad vitamiinipreparaate, retseptiravimeid, meditsiiniseadmeid ja täiendavaid ravimeetodeid, nagu nõelravi ja biotagasiside,” lisas Natbony.

Vahepeal on ägeda “pääste” ravi eesmärk leevendada valu ja sellega seotud sümptomeid rünnakute ilmnemisel.

Enamik neist ägedatest ravimitest on kõige tõhusamad, kui neid võetakse rünnaku varajases staadiumis, jagas Natbony, kuna see on tingitud tsentraalsest sensibiliseerimisest – protsessist, mis põhjustab närvisüsteemi valu suhtes ülitundlikkust.

ESIMENE MIGREENI RAVIM MÕLEMALE MÕLEMALE PEAVALUD BLOKEERIB, VÄHENDAB RAVI PARADIGMAT

“Varajane võtmise korral on triptaanidel, gepantidel ja käsimüügi valuvaigistitel parem võimalus peatada migreeniprotsess enne, kui tsentraalne sensibiliseerimine on täielikult välja kujunenud,” selgitas ta.

Natbony soovitab migreeni sümptomite leevendamiseks alternatiivseid vahendeid, näiteks ninaspreid. 2020. aasta USA neuroloogia ülevaate kohaselt toimetavad need ravimid otse ülemisse ninaõõnde, vältides seedetrakti – see tee on ideaalne kesknärvisüsteemi ravimite jaoks.

Natbony sõnul mööduvad ninaspreid seedetraktist ja on teatatud, et need leevendavad migreeni sümptomeid kiiremini. (iStock)

“See võimaldab ka kiiret valu leevendamist olenemata sellest, millal migreeni ajal pihustit kasutatakse,” ütles ta.

“See on efektiivne alguses ja pärast tsentraalse sensibiliseerimise algust,” lisas ta.

Niisiis, “selle ravimiga ei pea patsiendid muretsema, et raviaken vahele jääb.”

TOIDUD, MIS PÕHJAVAD PEAVALU: VALIGE HOOLIKALT JUUST, VEIN, KOHV JA ŠOKOLAA

Ajakirja The Journal of Head and Face Pain 2017. aasta uuring näitas, et peaaegu 4000 vastajast, kes kasutasid suukaudseid ägedaid retseptiravimeid migreeni vastu, ütlesid 96%, et nad ei olnud rahul vähemalt ühe oma ravi aspektiga.

“Mao lagunemise ja soolestikus imendumise tõttu võtavad suukaudsed ravimid üldiselt kauem aega, et saavutada vereringes terapeutiline tase,” selgitas Natbony.

Ägeda “pääste” ravi eesmärk on leevendada valu ja sellega seotud sümptomeid, kui migreenihood tekivad. (iStock)

“Ninaspreid võivad olla kasulikud ka inimestele, kellel esineb migreenihoo ajal iiveldust või oksendamist, kuna need mööduvad seedetraktist,” ütles ta.

Natbony lisas, et patsientidel on oluline konsulteerida oma arstidega, et arutada võimalikke kõrvaltoimeid enne ninaravi proovimist.

Migreeni tööriistakasti ettevalmistamine

Migreenihaiged võiksid kaaluda mitmest tööriistast ja tehnikast koosneva “migreeni tööriistakasti” loomist, et migreeniga toime tulla selle alguses.

Ideaalne tööriistakast peaks Natbony sõnul sisaldama aborti tekitavaid ja päästvaid ravimeid migreeni peatamiseks, ennetavaid ravimeetodeid, mitteinvasiivseid meditsiiniseadmeid ja mittefarmatseutilisi ravimeetodeid, nagu toidulisandid, nõelravi ja bioteraapiad.

MEIE TERVISHOIU UUDISKIRI LIITUMINEKS KLIKI SIIA

See võib hõlmata ka käsimüügitööriistu, nagu jää- ja soojuspakendid ning eeterlikud õlid.

“Migreeni tööriistakastis on kõik, mida patsient võib vajada, ja see on kergesti kättesaadav, kui rünnak peaks juhtuma,” ütles Natbony.

“Kõige tõhusama ravikombinatsiooni leidmine võib võtta aega, ” ütles Natbony. (iStock)

“Oluline on olla valmis selliste ravivõimalustega, mis töötavad, sest migreen võib teie päeva sekundiga mõjutada,” lisas ta.

Migreenihaige Daufenbach paljastas, et tema migreeni tööriistakastis on mitu suukaudset ravimit, kuid ta kasutab rasketel juhtudel oma “päästvat” ninasprei.

RAKENDUSE FOX NEWS HAKKAMISEKS klõpsake SIIA

“Minu neuroloog soovitas mul proovida ninasprei Trudhesa, kuna see on paindlik ja suudab mulle kiiresti valu leevendada vaid 15 minutiga,” ütles ta.

“Kui tunnen, et hakkab tulema halb migreen, tekivad aurad ja mu vasak käsi läheb tuimaks,” kirjeldas ta. “See on minu vihje, et mu pillid ei anna mulle vajalikku leevendust ja ma tean, et võin loota [the spray] kui mul on oluline test või plaanid, millest ma ei saa mööda vaadata.”

Ameerika migreenifondi andmetel mõjutab migreenivalu USA-s enam kui 37 miljonit inimest.

Read original article here

The post Pea meeles migreeni kohta, sest ekspert paljastab näpunäiteid, kuidas leida leevendust “kurnavast” peavalust appeared first on ArtMusem.



source https://artmusem.com/pea-meeles-migreeni-kohta-sest-ekspert-paljastab-napunaiteid-kuidas-leida-leevendust-kurnavast-peavalust/

Comments

Popular posts from this blog

Näotuvastus laiendab oma valvsat pilku, kuid kannatab märkimisväärsete tõrgete all

NYC linnamaja, millel on teadaolevad sidemed Elia Kazaniga, küsib 6,49 miljonit dollarit

Chicago uus linnapea Brandon Johnson on äritegevusele juba halb