USA teatel võis Venemaa kinni pidada Wagneri mässus osalenud kindrali

Mõni päev pärast seda, kui palgasõdurite rühmituse katkestatud mäss Venemaal esitas tema juhtkonnale dramaatilise väljakutse, esines president Vladimir V. Putin väga koreograafiliselt avalikult, püüdes projitseerida võimu ja kontrolli. kindral oli kinni peetud seoses ebaõnnestunud ülestõusuga.

Hr Putin osales neljapäeval Moskvas tehnikamessil, istus mängutoolis ja tegi laval koos teiste paneelistujatega nalja. Päev varem astus ta läbi Lõuna-Venemaa heasoovijate rahvahulga, surus kätt, suudles tüdrukut pähe ja poseeris selfie’de tegemiseks. See oli väljapanek, mida venelased polnud oma juhilt aastaid näinud.

“Issand, see on Vladimir Putin!” inimesed karjusid, kui Venemaa president koos ihukaitsjatega kolmapäeval lõunaosas Derbenti linnas rahvahulka segunes, heites kõrvale ranged sotsiaalse distantseerumise protokollid, mida ta oli pandeemia algusest saati järginud, sealhulgas väga pika laua taga istumist. külastajatest kaugel.

Kuid keset Kremli jõupingutusi rõhutada rahva toetust hr Putinile ja sõnumit, et Venemaa naaseb tavapärasele elule, ütlesid USA ametnikud, et Vene võimud näisid olevat kinni pidanud kindrali, endise Venemaa vägede ülema Ukrainas Sergei Surovikini. , kes Ameerika ametnike sõnul teadis Wagneri palgasõdurite rühmituse mässust ette.

Kindralit pole laupäeva algusest peale avalikult nähtud. Ameerika ametnikud ei ütleks või ei tea, kas ta on ametlikult vahistatud või teda hoiti ülekuulamisel.

Kremli pressiesindaja Dmitri S. Peskov suunas neljapäeval küsimuse kindral Surovikini kohta Venemaa kaitseministeeriumile.

Üks kõrge NATO-riigi diplomaat ütles, et puudub kindel luure, kuid hr Peskovi hoolikad kommentaarid näisid kinnitavat kindrali kinnipidamist. Uudised kindral Surovikini kinnipidamisest teatas varem The Financial Times.

Pärast seda, kui Wagneri pealiku Jevgeni V. Prigožini lühiajaline mäss laupäeval lõppes, on Vene diplomaadid püüdnud rahustada liitlasi, sealhulgas Kesk-Aafrika Vabariigi juhte, kuhu Wagner on saatnud palgaks tuhandeid sõdureid, et vähe ei muutuks. neid.

“Venemaa andis meile Wagneri; ülejäänu pole meie asi,” ütles Kesk-Aafrika Vabariigi presidendi Faustin-Archange Touadéra erinõunik Fidèle Gouandjika. Üksikasju Venemaa diplomaatiliste jõupingutuste kohta avaldas algselt The Wall Street Journal.

Kui Moskva püüdis sõlmida liite välismaal, jätkus sõda Ukrainas. Lõuna-Khersoni oblastis hukkus Vene mürskudes kaks inimest ja sai haavata kaks inimest, teatas kohalik sõjaväevalitsus. Avalduses öeldakse, et streik tabas “kohta, kuhu tsiviilisikud tulid humanitaarabi saama”. Piirkonda on mitu kuud pommitanud Vene väed.

Päästetööd lõppesid ka Ida-Ukrainas Kramatorski linnas, kus teisipäeval tõmmati Venemaa raketilöögi tabamuse saanud restorani rusude hulgast välja 12. surnukeha.

Ukraina asekaitseminister Hanna Maljar ütles neljapäeval, et kuigi riigi väed tegid edusamme vastupealetungil Venemaa valduses oleva territooriumi tagasivallutamiseks lõunas ja idas, olid lahingud “rasked”. Kiievi väed lõunasse suunduvad edasi Berdianski ja Melitopoli poole, mis on Zaporižži piirkonna kaks peamist Venemaa okupeeritud linna, ütles ta, viidates umbes 1400 jardile tõusule Berdianski suunas.

Ta ütles ka, et Ukraina väed on saavutanud umbes 1300 jardi Donetski idaosas asuva küla Klištšiivka suunas, mille Moskva väed jaanuaris vallutasid. Tema väiteid ei saanud sõltumatult kontrollida.

Hr Putini lühikesed, kuid rohkelt avalikustatud kohtumised Venemaa avalikkusega sel nädalal olid tõsine kõrvalekalle protokollidest, mille ta oli kehtestanud koroonaviiruse pandeemia tõttu.

Aastaid oli paljudel kaitsemeetmetel piiratud juurdepääs presidendile. Tema isiklikuks nägemiseks pidid külastajad olema kuni kaks nädalat karantiini ja esitama negatiivsed PCR-testi tulemused. Ministrid ja välisliidrid pidid istuma hr Putini ees pika laua taga, lisades tunnet, et ta on isoleeritud, juba ammu enne tema otsust tungida Ukrainasse eelmise aasta veebruaris.

Vahetult pärast Wagneri mässu pidas silmanähtavalt vihane härra Putin rahvale televisioonis kõnesid, sõimades neid, keda ta nimetas reeturiteks, ja lubades karistust. Sellest ajast alates on Kreml teatanud, et mässuliste vastu esitatud süüdistused loobutakse ja hr Prigožin lahkub Valgevenesse.

Valgevene president Aleksandr G. Lukašenka ütles, et on pakkunud Wagneri võitlejatele kasutamiseks “mahajäetud” sõjaväebaasi. Satelliidipildid näitavad ajutiste ehitistena näivate ehitiste kiiret ehitamist mahajäetud sõjaväebaasis Valgevenes, mis võiks olla võitlejate asukohaks. Valgevene riiklik uudistemeedia teatas samuti, et hr Prigožin saabus riiki teisipäeval, kuid tema asukoha kohta pole sõltumatut kinnitust saadud.

Pealtnäha sangviiniline härra Putin ilmus seejärel Moskvas tehnikamessile, kus talle näidati uut näotuvastustehnoloogiat ja täiustatud printereid ning ta viskas nalja Vene multikategelase Prügikärnkonna üle. Väljasõit toimus päev pärast seda, kui teda nähti Dagestani lõunapiirkonnas kohalikku brändit rüüpamas ja kasvavast piirkondlikust turismist rääkimas.

Viimastel aastatel avalikkusega kohtudes sattus Putin harva nii lähedale kui kolmapäeval rahvahulgaga. Möödunud aastal astus ta limusiinilt maha, et kaugelt Kaliningradi kogunenutele lehvitada. Märtsis külastas ta Venemaa poolt okupeeritud Ukraina linna Mariupoli, mis on tema vägede poolt hävitatud, ja riikliku uudistemeedia videomaterjalidel oli näha, kuidas ta rääkis mõne elanikuga.

Venemaa riigitelevisioon väitis oma neljapäeval oma lipulaevas poliitilises jutusaates, et hr Putinit on Derbentis kohatud kui “rokistaari”, trotsides läänelikku kuvandit Wagneri mässu tõttu nõrgestatud juhist.

Kreml mängis kohtumise Derbentis üles, püüdes kujutada seda spontaanse sammuna presidendilt, kes ei suutnud toetuse väljavalamisele vastu seista.

“Ühelt poolt on spetsialistide tugev soovitus,” ütles Kremli pressiesindaja hr Peskov ajakirjanikele neljapäeval tavapärasel pressibriifingul, viidates ilmselt meditsiinilisele nõuandele hr Putinile sotsiaalse distantsi hoidmiseks. “Teisalt on presidendi kindel otsus, kes ei saanud neist inimestest keelduda.”

Carnegie Venemaa Euraasia keskuse vanemteadur Tatiana Stanovaya ütles, et hr Putin on pärast Wagneri ülestõusu püüdnud naasta “mugavustsooni”.

Naise sõnul on sõnum, et “ta ei peida end punkris, vaid on siin koos oma inimestega.”

Aruandlusele aitasid kaasa Cassandra Vinograd, Alina Lobzina, Stanislav Kozliuk, Elian Peltier ja Monika Pronczuk.

Read original article here

The post USA teatel võis Venemaa kinni pidada Wagneri mässus osalenud kindrali appeared first on ArtMusem.



source https://artmusem.com/usa-teatel-vois-venemaa-kinni-pidada-wagneri-massus-osalenud-kindrali/

Comments

Popular posts from this blog

Näotuvastus laiendab oma valvsat pilku, kuid kannatab märkimisväärsete tõrgete all

NYC linnamaja, millel on teadaolevad sidemed Elia Kazaniga, küsib 6,49 miljonit dollarit

Chicago uus linnapea Brandon Johnson on äritegevusele juba halb