Välisministeerium avaldas aruande kaootilise Afganistani lahkumise kohta

Välisministeerium peaks paremini planeerima halvimaid stsenaariume, tugevdama oma kriisiohjamissuutlikkust ja tagama, et tippametnikud kuuleksid „kõige laiaulatuslikumat seisukohta”, sealhulgas neid, mis seavad kahtluse alla nende eeldused ja otsused.

Need olid mõned peamised järeldused välisministeeriumi ülevaates USA Afganistanist lahkumise kohta 2021. aasta suvel, mis aitas kaasa Afganistani valitsuse äkilisele kokkuvarisemisele ja nõudis tohutut õhutransporti, et päästa ligikaudu 1250 000 USA kodanikku ja afgaani, kes olid abistanud. Ameerika Ühendriigid.

Aruandes ei süüdistata konkreetseid isikuid ja riigisekretär Antony J. Blinken mainitakse vaid möödaminnes aruandes, mis maalib osakonna pildi. Seal öeldakse, et osakonna osalemist täitevvõimude evakueerimise planeerimises “takistas asjaolu, et oli ebaselge, kes osakonnas juhtis”.

87-leheküljeline raport – millest vähem kui pool avalikustati reedel, kuna suur osa sellest on salastatud – osutab mitmele Bideni administratsiooni kontrolli alt väljas olevale asjaolule, et selgitada valitsuse kokkuvarisemisele järgnenud kaose põhjust, ega mõista otseselt hukka. Bideni administratsioon.

Selles öeldakse, nagu Bideni ametnikud on korduvalt varemgi teinud, et koroonaviiruse pandeemia piiras USA saatkonna tegevust USA saatkonnas väljaviimisele eelnenud kuudel tõsiselt, muutes USA eriviisade menetlemise keeruliseks afgaanidele, kes loodavad enne Talibani naasmist riigist lahkuda. . Samuti viitas see sellele, et Trumpi administratsioon oli võtnud kohustuse viia väed Afganistanist välja pärast 20-aastast okupatsiooni, ilma et oleks kavandatud, kuidas USA võiks säilitada riigis diplomaatilist kohalolekut ja mida teha kümnete tuhandete afgaanidega, kes Talibani kartuses oli taotlenud neid eriviisasid.

Samuti korratakse selles hr Blinkeni ja teiste väiteid, et vähesed USA ametnikud olid ette näinud, kui kiiresti Afganistani sõjavägi ja valitsus kokku kukuvad.

“See tähendab,” lisatakse, “kuna julgeolekutingimused Afganistanis halvenesid, väitsid mõned võimaliku kokkuvarisemise kavandamise kiireloomulisust.” Juuli keskel saatsid ligi kaks tosinat Kabulis asuvat Ameerika diplomaati hr Blinkenile osakonna eriarvamuse kanali kaudu märgukirja, milles nõuti, et afgaanide evakuatsioonilennud algaksid kahe nädala pärast ja et administratsioon tegutseks kiiremini nende viisade registreerimisel.

Hr Blinken andis läbivaatamise käsu vahetult pärast USA lahkumist Afganistanist. .

Aruande avaldamisel olid selged tunnused, mis viitasid kalkuleeritud jõupingutustele selle avalikku mõju vaigistada. See avaldati reede pärastlõunal enne 4. juuli puhkust, kuna paljud Washingtonis hakkasid puhkusele minema, ja mõni minut pärast aruande neile edastamist algas taustainfotund välisministeeriumi ajakirjanikele, mis piiras nende võimalust esitada üksikasjalikke küsimusi selle tulemuste kohta. .

Read original article here

The post Välisministeerium avaldas aruande kaootilise Afganistani lahkumise kohta appeared first on ArtMusem.



source https://artmusem.com/valisministeerium-avaldas-aruande-kaootilise-afganistani-lahkumise-kohta/

Comments

Popular posts from this blog

Näotuvastus laiendab oma valvsat pilku, kuid kannatab märkimisväärsete tõrgete all

NYC linnamaja, millel on teadaolevad sidemed Elia Kazaniga, küsib 6,49 miljonit dollarit

Chicago uus linnapea Brandon Johnson on äritegevusele juba halb