Millal on Shardiya Navratri 2023? Mis on üheksa värvi ja selle tähendus

Navratrit tähistatakse Indias suure innuga, eriti Bengalis, Gujaratis ja Maharashtras jne. Lisaks religioossetele sündmustele naudivad pühendunud pidustused Garba või Dandiya raasi mängides. Navratri, mida nimetatakse ka Shardiya Navratriks, on festival, mis sümboliseerib headuse võidukäiku kurja üle. Üheksa päeva kestnud pidustused kummardavad jumalanna Durga erinevaid vorme. Mõned järgivad kogu festivali paastu ja katkestavad selle üheksandal päeval piduliku üritusega.

Mis on Shardiya Navratri?

Navratrit tähistatakse vähemalt kaks korda aastas. Hindu kalendri järgi tähistatakse Chaitra Navratrit tavaliselt Chaitra kuus, samas kui Shardiya Navratrit tähistatakse Ashwini kuul, mis sageli langeb kokku Gregoriuse kuudega septembris-oktoobris.

Miks Navratrit tähistatakse?

Shardiya Navratri tähistamise kohta on kaks legendi. Sel ajal kui üks jutustab lugu jumalanna Durga lahingust Mahishasura-nimelise deemoniga ja tema võidukäigust tema kurjuse üle; teine ​​viitab lahingule Lord Rama ja Ravana vahel, mis lõppeb 10. päeval esimese võiduga.
Sel aastal algab Navaratri festival 15. oktoobril (pühapäeval) ja kestab 23. oktoobrini (esmaspäeval).

Navratri üheksa värvi

Pidustused omandavad lõbususe elemendi, kuna kõikidele üheksale päevale omistatakse värv ja arvatakse, et sellele vastavate rõivaste kandmine on soodne. Sel aastal on värvide hulgas Royal Blue, Peacock Green jne. Nende värvide loetelule viidatakse laialdaselt. Veelgi enam, iga värv tähistab voorust. Vaadake Navratri kandmiseks kasutatavate värvide täielikku loendit:

1. päev, 15. oktoober – oranž: Oranž värv tähistab soojust, üleküllust. Väidetavalt tõmbab värv ligi positiivset energiat ja elujõudu.

2. päev, 16. oktoober – valge: On teada, et valge on puhtuse ja süütuse sünonüüm. Värv tähistab ka rahu; selle kandmine võib tuua rahuliku tunde.

3. päev, 17. oktoober – punane: Kirge ja armastuse sümboliks, punane värv on omistatud Navratri kolmandale päevale. See peegeldab ka tervist, elu ja julgust kurjaga võidelda.

4. päev, 18. oktoober – kuninglik sinine: Kuninglikkuse ja elegantsi värv, Royal Blue on väga ergas varjund, millest õhkub rahulikku rikkust. Arvatakse, et värvi kandmine peegeldab inimese usaldusväärsust.

5. päev, 19. oktoober – Kollane: Värvi seostatakse ka optimismi ja soojusega. Inimeste arvamuse kohaselt pakub kollast enneolematut rõõmu ja seetõttu peetakse seda soodsaks.

6. päev, 20. oktoober – roheline: Rohelist seostatakse sageli viljakuse, rahulikkuse ja kasvuga. Värv sümboliseerib ka uusi algusi. Värvi kandmine meelitab sündmustesse positiivseid muutusi.

7. päev, 21. oktoober – Hall: Tasakaalu esindaja, hall värv on omistatud seitsmendale päevale. Värvi kandmine toob emotsioonide tasakaalu ja aitab inimesel end maandatud ja peenena hoida.

8. päev, 22. oktoober – Lilla: Sarnaselt kuninglikule sinisele sümboliseerib lilla õilsust ja kuninglikkust; seda seostatakse sageli ka luksusega. Värvi kandmine tõmbab ligi küllust ja rikkust.

9. päev, 23. oktoober – Paabulinnuroheline: Peen segu sinisest ja rohelisest toonist, värv tähistab individuaalsust ja ainulaadsust. Värvi seostatakse kaastunde ja värskusega – omadused, mis on sinise ja rohelise sünonüümid.

Read original article here

The post Millal on Shardiya Navratri 2023? Mis on üheksa värvi ja selle tähendus appeared first on ArtMusem.



source https://artmusem.com/millal-on-shardiya-navratri-2023-mis-on-uheksa-varvi-ja-selle-tahendus/

Comments

Popular posts from this blog

Näotuvastus laiendab oma valvsat pilku, kuid kannatab märkimisväärsete tõrgete all

NYC linnamaja, millel on teadaolevad sidemed Elia Kazaniga, küsib 6,49 miljonit dollarit

Chicago uus linnapea Brandon Johnson on äritegevusele juba halb