ŠOKeeriv: USA ametnike sõnul on Travis King Ameerika Ühendriikides vahi all mõni hetk pärast seda, kui Põhja-Korea teatas ta väljasaatmisest

Pildi allikas: AP USA sõdur Travis King

Põhja-Koreasse sisenenud USA sõdur Travis King on kahe USA ametniku sõnul Ameerika Ühendriikide vahi all. Üks ametnik ütles AP-le, et King viidi Hiinas USA vahi alla.

Ametnikud soovisid jääda anonüümseks, et arutada Kingi staatust enne USA teadet.

Täna teatas Põhja-Korea, et saadab riigist välja sõduri, kes sisenes riiki kaks kuud tagasi läbi Koreasid eraldava tugevalt relvastatud piiri.

Teade Pvt. Travis Kingi vabastamine tuli suhteliselt kiiresti ja üllatas mõningaid vaatlejaid, kes eeldasid, et põhjaosa venitab tema kinnipidamist edasi, lootes Washingtonilt järeleandmisi pigistada ajal, mil rivaalide vahel valitsesid suured pinged.

Põhja-Korea ametlik uudisteagentuur teatas, et võimud on Kingi ülekuulamise lõpetanud, kuid ei öelnud, millal kavatsevad ametnikud ta välja saata või kuhu.

Seni lugu

USA, Lõuna-Korea ja teised on süüdistanud Põhja-Koread välisriikide kinnipeetavate ärakasutamises diplomaatiliste järeleandmiste murdmiseks. Mõned välismaalasest kinnipeetavad on pärast vabastamist öelnud, et nende süüd Põhja-Koreas vahi all viibimise ajal tehti sunniviisiliselt.

Asja tundlikkuse tõttu anonüümseks jääda soovinud USA kaitseministeeriumi ametnik ütles, et USA-l ei ole mingit võimalust kontrollida Põhja-Korea väiteid Kingi kohta. Ametniku sõnul töötab Pentagon kõigi olemasolevate kanalite kaudu, et Kingi USA-sse tagasi tuua.

“See on 100% Põhja-Korea propaganda oma elemendis. Kingil kui Ameerika kodanikul, keda hoitakse Põhja-Koreas, ei ole mingit mõju selles, kuidas (Põhja-Korea) otsustab oma narratiivi edastada, ”ütles Virginias asuva konsultatsioonifirma LMI ekspert ja endine CIA analüütik Soo Kim.

Travis Kingi ema pöördub Northi poole palvega kohelda oma poega inimlikult

“Mis puudutab Kingi vabastamist, siis tema saatus on Põhja-Korea kätes. Võib-olla üritab režiim Kingi elu “kauplema” vastutasuks USA rahaliste järeleandmiste eest. Suure tõenäosusega ei saa läbirääkimised olema lihtsad ja tingimusi dikteerib Pyongyang,” ütles ta.

Sõduri perekond ütles, et tema ema Claudine Gates pöördub Põhja-Korea poole palvega kohelda poega inimlikult.

Loe ka: Põhja-Korea teatas, et saadab ebaseadusliku piiriületuse tõttu riigist välja USA sõduri Travis Kingi

Viimased maailmauudised



Read original article here

The post ŠOKeeriv: USA ametnike sõnul on Travis King Ameerika Ühendriikides vahi all mõni hetk pärast seda, kui Põhja-Korea teatas ta väljasaatmisest appeared first on ArtMusem.



source https://artmusem.com/sokeeriv-usa-ametnike-sonul-on-travis-king-ameerika-uhendriikides-vahi-all-moni-hetk-parast-seda-kui-pohja-korea-teatas-ta-valjasaatmisest/

Comments

Popular posts from this blog

Näotuvastus laiendab oma valvsat pilku, kuid kannatab märkimisväärsete tõrgete all

NYC linnamaja, millel on teadaolevad sidemed Elia Kazaniga, küsib 6,49 miljonit dollarit

Chicago uus linnapea Brandon Johnson on äritegevusele juba halb