Näotuvastus laiendab oma valvsat pilku, kuid kannatab märkimisväärsete tõrgete all

Näotuvastustehnoloogia, biomeetrilise tehisintellekti vorm, kasutamine kasvab kogu USA-s tõhusa turvasüsteemina, mis suudab tuvastada inimesi näojoonte mõõtmise põhjal, kuid seda on tabanud märkimisväärset kriitikat.

Politseiosakonnad, tervishoiutööstus ja ettevõtted, kes soovivad võidelda küberpettuste vastu, on viimastel aastatel turvameetmete tugevdamiseks tehnoloogia kasutusele võtnud. Tehnoloogia pole kaugeltki uus, selle juured ulatuvad 1960. aastate keskpaigani, mil Palo Alto teadlased õpetasid nägusid tuvastama, ja selle kasutamine on alates 2010. aastast plahvatuslikult levinud.

Tänapäeval on masinõppe algoritmid – tehisintellekti alamhulk, mis kasutab inimeste õppimise jäljendamiseks andmeid ja algoritme – tehnoloogiat peenhäälestanud. Tehnoloogia suudab mõõta ja tuvastada fotol või videol näomõõtmisi ning ristanalüüsida, kas kahel fotol või videol on sama inimene, või isegi valida inimese inimeste hulgast, selgitab Amazon Web Services.

“Masinad kasutavad arvutinägemist, et tuvastada piltidel olevaid inimesi, kohti ja asju inimese tasemel või kõrgemal tasemel ning palju suurema kiiruse ja tõhususega. Keerulise tehisintellekti (AI) tehnoloogia abil automatiseerib arvutinägemine ekstraheerimist, analüüsi, klassifitseerimist ja mõistmist. kasulikku teavet pildiandmetest,” teatas Amazoni tütarettevõte.

POLITSEI KASUTAB INvasiivset NÄOTUVASTAMISE TARKVARA, et panna IGA AMEERIKA ALATISSE RIVI

Tehisintellekti süsteemi väljund teenusest Google Vision, mis teostab näotuvastust mehe fotol, millel on tuvastatud näojooned ja näopiirdekastid, San Ramon, California, 22. november 2019. (Smithi kollektsioon/Gado/Getty Images)

Seda tehnoloogiat kasutatakse pettuste patrullimiseks, kus mõned ettevõtted lasevad kasutajatel oma identiteeti näoga kinnitada, sularahaautomaatidele, mis kasutavad seda tehnoloogiat klientide autentimiseks, või isegi arstide jaoks, kes pääsevad ligi patsiendiandmetele. Samal ajal kui a New Yorgi supermarket tutvustas tehnoloogiat poevaraste patrullimiseks ning Madison Square Garden Entertainment on kasutanud tuvastustarkvara, et tuvastada ja käivitada üritustel osalejaid sellistest kohtadest nagu Radio City või Madison Square Garden.

Politseiosakondade jaoks on tehnoloogia kasutamine laialt levinud, näotuvastusfirma Clearview AI tegevjuht ütles eelmisel kuul BBC-le, et USA politseiosakonnad on selle tarkvara kasutanud peaaegu miljon korda.

KUIDAS LÕPETADA NÄOTUVASTUSKAAMERAID TEIE IGA LIIGUTUSE JÄLGIMISEST

Iirise äratundmine

Mees kasutab iirisetuvastusskannerit. (Ian Waldie / Getty Images)

Näotuvastustehnoloogia on aga sattunud mõnede kohalike juhtide ja kodanikuvabaduste rühmituste kontrolli alla, süüdistades selles, et see rikub inimeste privaatsust ja kodanikuvabadusi.

sisse Anchorage, Alaska just sel nädalal võtsid kohalikud juhid vastu meetme, mis piirab näotuvastuse kasutamist linnas, viidates sellele, et privaatsust tuleb kaitsta ja vältida tehnoloogia väärkasutamist.

Eriti on hukka mõistetud politseiosakondade tarkvara kasutamine, kuna käputäis inimesi üle kogu riigi teatavad, et nad arreteeriti ekslikult tehnoloogia tõttu.

Näiteks Robert Williams veetis 2020. aastal 30 tundi vanglas pärast seda, kui Michigani politsei tegi väidetavalt uduse pildi kahtlusalusest, kes varastas poest kellad ja tegi kindlaks, et kuriteo taga oli Williams.

“Päeval, mil mind vahistati, polnud mul aimugi, et see on näotuvastus,” ütles Williams sel kuul Newsweekile. “Mind arreteeriti põhjuseta.”

KUIDAS PEATAA GOOGLE TEIE JUBE KASUTAMISEKS NÄOTUNNISTAMISEKS

Tema juhtum jäeti lõpuks rahuldamata, kuid tema ja ACLU kaebavad osakonna vahistamise pärast kohtusse.

Selliseid eksliku identiteedi ja vahistamise juhtumeid on esinenud käputäis kordi, sealhulgas novembris, kui Georgia mees Randall Reid arreteeriti Louisianas varguse orderi alusel, hoolimata sellest, et mees ütles, et ta pole seda osariiki kunagi varem külastanud, vahendas Newsweek.

“Politsei toetumine vigasele näotuvastustehnoloogiale on toonud kaasa inimeste korduva vahistamise kuritegude eest, millega neil polnud mingit pistmist. See tehnoloogia muudab meid vähem turvaliseks, mitte rohkem,” ütles Nathan Freed Wessler, ACLU kõne, privaatsuse ja tehnoloogia osakonna asedirektor. Projekt, rääkis Fox News Digitalile tehnoloogiast.

“Kohalikud seadusandjad Maine’ist Alaskani on seda ohtlikku tehnoloogiat juba pidurile löönud, pannes selle politseile piiranguid maha. Nüüd on aeg, mil täiendavad linnad ja osariigid võtavad valitsuse kuritarvitamise ärahoidmiseks meetmeid,” lisas Freed Wessler.

Ülemeremaades nõudis Euroopa Parlament 2021. aastal avalikus ruumis näotuvastuse keelamist politseiasutuste poolt, märkides, et tehnoloogial on võimalus elanike turvalisust paremini hoida, kuid see ohustab nende õigusi eraelu puutumatusele ja liikumisvabadusele.

“AI-rakendused võivad pakkuda suuri võimalusi õiguskaitse valdkonnas, aidates seeläbi kaasa ELi kodanike turvalisusele, kuid samal ajal võivad nendega kaasneda märkimisväärsed riskid inimeste põhiõigustele.” ütles Euroopa seadusandlik organ.

NÄOTUVASTAMISE RAKEND SAAB 99% TÄPSUSEGA TUNNISTADA TEIE LEMMIKU NÄO

Näotuvastus

Maskis mees osaleb 12. jaanuaril 2020 Walesis Cardiffis Cardiff City ja Swansea City meistrivõistluste mängul Cardiff City staadionil protestil politsei näotuvastuskaamerate kasutamise vastu. (Foto Matthew Horwood / Getty Images)

Samal ajal on tehisintellekti kogukond viimastel kuudel teinud edusamme võimsamate süsteemide loomisel kõikjal.

Suured keelemudelid, süvaõppe algoritm, mida treenitakse suure hulga tekstiga, on muutunud metsikult populaarseks pärast seda, kui OpenAI avaldas eelmisel aastal ChatGPT. Vestlusroboti süsteem suudab talle antud juhiste alusel jäljendada inimeste vestlust ja täita erinevaid ülesandeid, nagu näiteks lühijuttude kirjutamine, meilide koostamine, küsimustele vastamine ja isegi retseptide väljamõtlemine.

RAKENDUSE FOX NEWS HAKKAMISEKS klõpsake SIIA

Spetsiaalselt näotuvastuse osas on uuringud leidnud, et tehnoloogia kasutamine tulevikus tõenäoliselt suureneb. Eelmisel kuul avaldatud uuring ennustab, et Markets.us andmetel kasvab näotuvastusturu tulu 5,1 miljardilt dollarilt 2022. aastal 19,3 miljardile dollarile 2032. aastal.

Read original article here

The post Näotuvastus laiendab oma valvsat pilku, kuid kannatab märkimisväärsete tõrgete all appeared first on ArtMusem.



source https://artmusem.com/naotuvastus-laiendab-oma-valvsat-pilku-kuid-kannatab-markimisvaarsete-torgete-all/

Comments

Popular posts from this blog

NYC linnamaja, millel on teadaolevad sidemed Elia Kazaniga, küsib 6,49 miljonit dollarit

Chicago uus linnapea Brandon Johnson on äritegevusele juba halb